BLOG, Strana 3

Kachna s lokšemi a červeným zelí

Máme pro vás recept, se kterým se už nemusíte bát, že byste pečení kachny nezvládli. Můžete tak překvapit rodinu nebo své přátelé a naservírovat jim ke slavnostnímu obědu či večeři pekáč s dokonale propečenou kachnou s červeným zelím a lokšemi, ke které se skvěle hodí sklenka vychlazeného piva. Rozpis na 10 porcí: 1 kachna sůl 1 lžíci kmínu...

Hovězí na česneku se špenátem a pečeným žemlovým knedlíkem

Také byste si dali měkké hovězí maso rozplývající se na jazyku, voňavý špenát a k tomu domácí žemlové knedlíky? Připravili jsme si pro vás recept, kterým zaručeně okouzlíte vaši rodinu při nedělním obědě. Rozpis na 4 porce: 600 g hovězí kýty 2 cibule 2 lžíce rostlinného oleje 1000 ml zeleninového vývaru sůl mletý černý pepř drcený kmín ...

Jaké sklo vybrat na dezerty

Neumíte si představit hostinu bez „sladké tečky“, ale neradi trávíte čas postáváním u rozpálené trouby, zvláště v létě? Vyzkoušejte dezerty do skleničky! Hotové budou raz dva a stanou se ozdobou každé párty. Přitom jsou lehké, takže vám nebudou ležet v žaludku po zbytek dne. U těchto dezertů nepodceňte výběr skleněného nádobí. Právě to dokáže promě...

Okurková limonáda

Kdo by byl před časem řekl, že se u nás limonáda ze salátové okurky stane tak populární! Kombinace bezinkového sirupu, čerstvých okurek a kyselé limetkové šťávy vás bezpečně provede úmornými letními vedry.   Rozpis na 6 porcí: 450 g salátových okurek 2 limetky 50 krupicového cukru 100 ml bezinkového sirupu hrst čerstvé máty Post...

Drůbeží vývar s játrovými a žemlovými knedlíčky

Tahle polévka vás po ránu nastartuje lépe než hrnek kávy či studená sprcha. V poledne váš žaludek příjemně připraví na hlavní chod a večer se stane balzámem, který přeladí vaše trávící ústrojí do klidového režimu. Ve skleněném hrnci Nyko se z honu na knedlíčky stane i vizuální dobrodružství.  Rozpis na 4 porce: droby z 1 kuřete 2 m...

Nedělní kuře se zeleninou a pečenou rýží

Je libo kuřátko s vypečenou kůrčičkou? S rýží nepochybně univerzální jídlo pro celou rodinu. A věřte, že s receptem na kuře pečené se zeleninou na unikátním skleněném pekáči s trnem máte zaděláno na luxusní nedělní oběd, který bude stát za reprízu. Nechte se inspirovat.  Rozpis na 6 porcí: 1 kuře (asi 2 kg) sůl mletý černý pepř snítky...

Zapečený domácí pudink s karamelem

Klasika českých kuchyní, která jen tak nezestárne. Prozradíme vám malé tajemství. Pudink je oblíbenou chuťovkou v našem pracovním kolektivu, takže vám ho můžeme s čistým svědomím doporučit. S příchutí nebo bez, s piškoty nebo bez, s ovocem nebo bez. Nejlépe si ho vychutnáte ze skleněných misek určených na dezerty nebo zmrzlinových pohárů. ...

Jakou sklenici vybrat na whisky?

Whisky můžete pít čistě teoreticky z čehokoli – což ostatně platí pro každý nápoj. Její jedinečnou chuť a aroma si však vychutnáte jen ze správné sklenice. A která že to je? To zjistíte o pár řádků níže. Nejprve pár slov o whisky Whisky nebo také whiskey, jak tento zlatavě hnědý mok nazývají v USA a Irsku, existuje nespočet druhů a každý z...

Plněné papriky pečené bez tuku

Plněné papriky pečené bez tuku pasujeme na recept reprezentující moderní českou kuchyni, ve které se fantazii meze nekladou.  Rozpis na 4 porce: 2 jarní cibule 3 stroužky česneku olivový olej 100 g quinoi 5 barevných paprik sůl mletý černý pepř snítku tymián 400 g mletého hovězího masa 100 g sýra (např. gouda) Postup:  ...

Šunkofleky 2x jinak

Recept na oblíbené jídlo, jehož přípravu si nedokážeme bez skleněného pekáče ani pořádně představit. Na šunkofleky existuje nepřeberné množství receptů a chcete-li zkoušet různé varianty populárního pokrmu, jsou mini pekáče tou nejlepší volbou. Do každého z nich se vám vejde jediná porce, do které si můžete nakombinovat ingredience podle chuti...

Mramorová bábovka s ořechy

Sladké povyražení, které není nutné dlouze představovat. Bábovka patří do arzenálu téměř každé české hospodyně a na všedním či svátečním stole je zaručenou tutovkou. Zpestřete si příští víkend i vy sladoučkou a nadýchanou bábovkou upečenou v kvalitní skleněné formě značky Simax.  Rozpis na 12 porcí: 100 g směsi ořechů (kešu, lískové, man...

Polévka z pečené dýně a mrkve

Nečekejte na Halloween, abyste si mohli smlsnout na téhle nasládlé oranžové mňamce!  Dýňovou polévku si můžete uvařit takřka kdykoliv během roku. Určitě vás navnadí i to, že je nutričně a chuťově bohatá, a přitom chudá na kalorie. S hrncem z prvotřídního varného skla vám půjde příprava jedna báseň. Rozpis na 4 porce: 500 g dýně hokkaido ...