Příprava sklenic Před použitím zavařovací sklenice zkontrolujte, že na styčných plochách sklenice nebo víčka nejsou žádné výlomky a povrch je hladký. Na zavařování se doporučuje používat originální přírodní pryžové těsnění lock eat. Pokud jsou sklenice znečištěné nebo zaprášené, tak je před použitím umyjte. Sklenice, víčka i tě...
BLOG, Strana 5
Počátky výroby skla Sklo bylo objeveno v polovině 3. tisíciletí př. n. l. v Mezopotámii. Zpočátku bylo velmi nečisté a používalo se především na výrobu ozdob (korálků). Doklady o výrobě skla máme i ze starověkého Egypta, i když dnešnímu sklu se moc nepodobalo. Kolem roku 100 př. n. l. došlo k revoluční změně ve výrobě skla - objevilo se vyfukován...
Křišťálové sklo (draselnovápenaté sklo - český křišťál) Obsahuje 72% SiO2 a polokřišťál s 80% obsahem SiO2. Vyrábí se tavením sklářského písku s potaší a vápencem. Je tvrdší, hůře tavitelné, lesklé a stálé. Je vhodné pro výrobu chemického a stolního skla. Vyrábí se z něho předměty dekorativní a umělecké. Náhradou části p...