Klasika českých kuchyní, která jen tak nezestárne. Prozradíme vám malé tajemství. Pudink je oblíbenou chuťovkou v našem pracovním kolektivu, takže vám ho můžeme s čistým svědomím doporučit. S příchutí nebo bez, s piškoty nebo bez, s ovocem nebo bez. Nejlépe si ho vychutnáte ze skleněných misek určených na dezerty nebo zmrzlinových pohárů. ...
Recepty, Strana 2
Plněné papriky pečené bez tuku pasujeme na recept reprezentující moderní českou kuchyni, ve které se fantazii meze nekladou. Rozpis na 4 porce: 2 jarní cibule 3 stroužky česneku olivový olej 100 g quinoi 5 barevných paprik sůl mletý černý pepř snítku tymián 400 g mletého hovězího masa 100 g sýra (např. gouda) Postup: ...
Recept na oblíbené jídlo, jehož přípravu si nedokážeme bez skleněného pekáče ani pořádně představit. Na šunkofleky existuje nepřeberné množství receptů a chcete-li zkoušet různé varianty populárního pokrmu, jsou mini pekáče tou nejlepší volbou. Do každého z nich se vám vejde jediná porce, do které si můžete nakombinovat ingredience podle chuti...
Sladké povyražení, které není nutné dlouze představovat. Bábovka patří do arzenálu téměř každé české hospodyně a na všedním či svátečním stole je zaručenou tutovkou. Zpestřete si příští víkend i vy sladoučkou a nadýchanou bábovkou upečenou v kvalitní skleněné formě značky Simax. Rozpis na 12 porcí: 100 g směsi ořechů (kešu, lískové, man...
Nečekejte na Halloween, abyste si mohli smlsnout na téhle nasládlé oranžové mňamce! Dýňovou polévku si můžete uvařit takřka kdykoliv během roku. Určitě vás navnadí i to, že je nutričně a chuťově bohatá, a přitom chudá na kalorie. S hrncem z prvotřídního varného skla vám půjde příprava jedna báseň. Rozpis na 4 porce: 500 g dýně hokkaido ...
Čerstvý pstruh upečený s česnekem, citronem a prorostlou slaninou nenechá jediný chuťový pohárek suchý. S čerstvým salátem z cherry rajčátek, sklenkou moravského bílého vína a milovanou osobou je zaděláno na úžasný večer. Rozpis na 2 porce: 100 g brambor 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí 2 pstruzi sůl 2 stroužky česneku 1 bio ...
Tradiční domácí pochoutka pečená ve skleněné koláčové formě. Sladké pohlazení s višňovou náplní, s jehož každým soustem rozplývajícím se na jazyku vám na mysli vytane hřejivá vzpomínka na staré časy, dětství a mlsání u babičky. Rozpis na 12 porcí: 300 g hladké mouky 1 lžička skořice 1⁄2 lžičky mletého hřebíčku 300 g másla 300 g mlet...
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. O bramborové polévce uvařené z poctivých českých surovin to platí dvojnásob. Přestože se některým z vás bude tato polévka zdát jako poněkud obyčejné jídlo, tak věřte, že v robustní skleněné misce se i bramboračka rázem promění v delikátní pochoutku. Rozpis na 4 porce: 50 g másla + na restování 5...
Upečte si ve skleněné pečící formě něco vydatného. Vepřová terina uspokojí i ty největší milovníky masitých pokrmů. Můžete ji servírovat teplou nebo studenou a s čerstvým chlebem. Rozpis na 10 porcí: 200 g šalotky 3 stroužky česneku 1 lžíce olivového oleje 100 g sušených meruněk 600 g vepřové krkovice, namleté nahrubo 400 g krůtích...
Představujeme vám jednoduchý recept na chuťovku, kterou zvládne připravit každý. Nepotřebujete k tomu žádné zvláštní kuchařské dovednosti a vystačíte s běžným domácím vybavením. Ideálního výsledku dosáhnete se skleněnými dózami s možností vakuového uzavření. Ve skleněné dóze totiž máte její obsah pod dokonalou kontrolou a vakuovým uzavřením zabrání...