Okurková limonáda

Kdo by byl před časem řekl, že se u nás limonáda ze salátové okurky stane tak populární! Kombinace bezinkového sirupu, čerstvých okurek a kyselé limetkové šťávy vás bezpečně provede úmornými letními vedry.

fotka okurková limonáda blog

 

Rozpis na 6 porcí:

  • 450 g salátových okurek
  • 2 limetky
  • 50 krupicového cukru
  • 100 ml bezinkového sirupu
  • hrst čerstvé máty

Postup: 

  1. Okurky dobře omyjeme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké dlouhé plátky.
  2. Z jedné limetky vymačkáme šťávu, druhou dobře omyjeme a rozkrájíme na kolečka.
  3. Plátky okurek společně se šťávou a kolečky limetek vložíme do velké konvice se sítkem naplněným ledem. Zalijeme asi 2 l vody, přidáme cukr s bezinkovým sirupem a dobře promícháme. Na závěr přimícháme lístky čerstvé máty.
  4. Hotovou okurkovou limonádu podáváme dobře vychlazenou.

Instrukce a vybavení: