Kdo by byl před časem řekl, že se u nás limonáda ze salátové okurky stane tak populární! Kombinace bezinkového sirupu, čerstvých okurek a kyselé limetkové šťávy vás bezpečně provede úmornými letními vedry.
Rozpis na 6 porcí:
- 450 g salátových okurek
- 2 limetky
- 50 krupicového cukru
- 100 ml bezinkového sirupu
- hrst čerstvé máty
Postup:
- Okurky dobře omyjeme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké dlouhé plátky.
- Z jedné limetky vymačkáme šťávu, druhou dobře omyjeme a rozkrájíme na kolečka.
- Plátky okurek společně se šťávou a kolečky limetek vložíme do velké konvice se sítkem naplněným ledem. Zalijeme asi 2 l vody, přidáme cukr s bezinkovým sirupem a dobře promícháme. Na závěr přimícháme lístky čerstvé máty.
- Hotovou okurkovou limonádu podáváme dobře vychlazenou.
Instrukce a vybavení:
- Džbán s vložkou na led, skleněné hrnky From
- Doba přípravy: 20 minut
- energetická hodnota (1 porce): 419 kJ/100 kcal