Plněné papriky pečené bez tuku pasujeme na recept reprezentující moderní českou kuchyni, ve které se fantazii meze nekladou.
Rozpis na 4 porce:
- 2 jarní cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 100 g quinoi
- 5 barevných paprik
- sůl
- mletý černý pepř
- snítku tymián
- 400 g mletého hovězího masa
- 100 g sýra (např. gouda)
Postup:
- Cibuli a česnek zbavíme slupek a nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět polovinu cibule s česnekem. Přisypeme propranou quinou a zalijeme 200 ml vody.
- Zbylý česnek a cibuli orestujeme na olivovém oleji, přidáme hovězí maso a 1 papriku nakrájenou na kostičky. Vše osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka, přisypeme quinou a promícháme.
- Papriky omyjeme a v horní části seřízneme. Opatrně vyjmeme semeníky a řeznou plochu potřeme olejem. Osolíme je a poklademe na plech vyložený pečicím papírem seříznutou částí nahoru. Naplníme je připravenou směsí a vložíme trouby vyhřáté na 180 °C a asi 120 minut pečeme. Na posledních 5 minut posypeme jemně nastrouhaným sýrem a necháme zapéct.
Instrukce a vybavení:
- Pekáč FAT FREE kulatý, Lahve na olej ocet
- doba přípravy: 60 minut
- energetická hodnota (porce): 1891 kJ/450 kcal