Plněné papriky pečené bez tuku

Plněné papriky pečené bez tuku pasujeme na recept reprezentující moderní českou kuchyni, ve které se fantazii meze nekladou. 

papriky článek

Rozpis na 4 porce:

  • 2 jarní cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 100 g quinoi
  • 5 barevných paprik
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • snítku tymián
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 100 g sýra (např. gouda)

Postup: 

  1. Cibuli a česnek zbavíme slupek a nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět polovinu cibule s česnekem. Přisypeme propranou quinou a zalijeme 200 ml vody.
  2. Zbylý česnek a cibuli orestujeme na olivovém oleji, přidáme hovězí maso a 1 papriku nakrájenou na kostičky. Vše osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka, přisypeme quinou a promícháme.
  3. Papriky omyjeme a v horní části seřízneme. Opatrně vyjmeme semeníky a řeznou plochu potřeme olejem. Osolíme je a poklademe na plech vyložený pečicím papírem seříznutou částí nahoru. Naplníme je připravenou směsí a vložíme trouby vyhřáté na 180 °C a asi 120 minut pečeme. Na posledních 5 minut posypeme jemně nastrouhaným sýrem a necháme zapéct.

Instrukce a vybavení: