Čerstvý pstruh upečený s česnekem, citronem a prorostlou slaninou nenechá jediný chuťový pohárek suchý. S čerstvým salátem z cherry rajčátek, sklenkou moravského bílého vína a milovanou osobou je zaděláno na úžasný večer.
Rozpis na 2 porce:
- 100 g brambor
- 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
- 2 pstruzi
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 1 bio citron
- 6 snítek tymiánu
- 1 lžíce másla + na pekáč
- 6 plátků anglické slaniny
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžíce tekutého medu
- 100 g baby špenátu
- 100 g rukoly
- 50 g cherry rajčátek
Návod:
- Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je na plech s pečicím papírem, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 12 minut dozlatova.
- Pstruhy omyjeme a osušíme. Uvnitř i zvenku je osolíme a potřeme prolisovanými oloupanými stroužky česneku. Citron omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Do břišní dutiny vložíme vždy dva plátky citronu, snítku tymiánu a 1/2 lžíce másla. Každou rybu ovineme třemi plátky slaniny, za kterou zasuneme zbylé citrony a polovinu snítky tymiánu. Pstruhy vložíme do máslem vymazaného pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 15 minut.
- Mezitím připravíme zálivku. Olivový olej promícháme pomocí metličky s citronovou šťávou a medem. Špenát a rukolu opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu dáme do mísy, přidáme osolené bramborové lupínky, zakápneme zálivkou a promícháme.
Vybavení a instrukce:
- Sada pekáčů se zapuštěnými uchy, Simax skleněné mísy na salát
- doba přípravy: 40 minut
- energetická hodnota (1 porce): 2981 kJ/712 kcal