Pstruh ve slaninovém kabátku se salátem

Čerstvý pstruh upečený s česnekem, citronem a prorostlou slaninou nenechá jediný chuťový pohárek suchý. S čerstvým salátem z cherry rajčátek, sklenkou moravského bílého vína a milovanou osobou je zaděláno na úžasný večer. 

pstruh ve sklaninovém kabátku

Rozpis na 2 porce:

  • 100 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
  • 2 pstruzi
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bio citron
  • 6 snítek tymiánu
  • 1 lžíce másla + na pekáč
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžíce tekutého medu
  • 100 g baby špenátu
  • 100 g rukoly
  • 50 g cherry rajčátek

Návod:

  1. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je na plech s pečicím papírem, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 12 minut dozlatova.
  2. Pstruhy omyjeme a osušíme. Uvnitř i zvenku je osolíme a potřeme prolisovanými oloupanými stroužky česneku. Citron omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Do břišní dutiny vložíme vždy dva plátky citronu, snítku tymiánu a 1/2 lžíce másla. Každou rybu ovineme třemi plátky slaniny, za kterou zasuneme zbylé citrony a polovinu snítky tymiánu. Pstruhy vložíme do máslem vymazaného pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 15 minut.
  3. Mezitím připravíme zálivku. Olivový olej promícháme pomocí metličky s citronovou šťávou a medem. Špenát a rukolu opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu dáme do mísy, přidáme osolené bramborové lupínky, zakápneme zálivkou a promícháme.

Vybavení a instrukce: